Persoonlijke Lening

Een persoonlijke lening is handig als u eenmalig een groot bedrag wilt lenen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe auto.
Bij deze vorm van lenen gaat het vaak om bedragen van ca 2500 Euro tot ca 50.000 Euro.

Kenmerken van een persoonlijke lening zijn:

  • Het te lenen bedrag wordt na goedkeuring van je aanvraag in eenmaal op uw rekening bijgeschreven.
  • De looptijd staat vast.
  • De rente en aflossing worden automatisch elke maand van je rekening afgeschreven.
  • Eenmaal afgeloste bedragen mogen niet weer opnieuw worden opgenomen.
  • In sommige gevallen is boetevrij aflossen van het gehele bedrag, of een deel daarvan mogelijk.

Bepalend voor een persoonlijke lening is dus dat alles van te voren vast staat. Er is geen flexibiliteit in bijvoorbeeld de looptijd, de rente en de aflossing. Hooguit kan er in sommige gevallen boetevrij worden afgelost. Tevens zult u ook rekening moeten houden met het vaststaande rentepercentage. D.w.z. dat uw rente blijft vaststaan, ook als het globale rentepercentage daalt. Ook als de globale rente stijgt natuurlijk.

Dus aan u de keus, een doorlopende lening biedt u zekerheid. u weet precies van te voren waar u aan toe bent en ook precies hoeveel u elke maand betaalt. Er zijn veel mensen die van deze zekerheid houden, juist nu in deze financieel rumoerige tijden. Voor deze mensen is de persoonlijke lening dan ook zeer geschikt.
Verder bijkomend voordeel is dat u bij deze lening, na goedkeuring van uw financiële instelling , het geld nagenoeg direct op uw rekening krijgt bijgeschreven en er dus direct over kunt beschikken.

Heb je een uitkering maar wil je toch geld lenen, dan zal het je niet verbazen dat de mogelijkheden voor snel geld te lenen wat beperkter zijn. Natuurlijk is het heel makkelijk om geld te lenen wanneer je een goed...
Read More →
Wat is nu eigenlijk een BKR registratie en kan ik met een negatieve BKR registratie geld lenen? Over het BKR: Kort gezegd is het in principe is de taak van het BKR om te voorkomen dat je als particulier in...
Read More →