Heb je een uitkering maar wil je toch geld lenen, dan zal het je niet verbazen dat de mogelijkheden voor snel geld te lenen wat beperkter zijn.

Natuurlijk is het heel makkelijk om geld te lenen wanneer je een goed vaste baan met een goed inkomen hebt. Maar ook als je een uitkering hebt is zijn er toch mogelijkheden om geld te lenen. Bedenk daarbij natuurlijk wel heel goed voor jezelf of je het inderdaad ook weer kunt aflossen. Vaak wordt er namelijk geleend om even een dip op te vangen, maar het is wel belangrijk om te weten of die dip van tijdelijk aard is of dat het van een constructieve aard is. Als de financiële dip van tijdelijke aard is, is er niet zoveel aan de hand en kun je verantwoord geld lenen, ook als je een uitkering hebt.

Je inkomen gaat achteruit:
Verwacht je in de toekomst aanspraak te kunnen maken op een WW uitkering, of heb je al een WW uitkering dan is je inkomen de eerste 2 maanden van je ww uitkering 75% van het SV loon. (SV loon is het loon waarover je sociale premies betaalde voordat je werkloos werd, uw uitkering is echter maximaal € 2750 bruto per maand) Daarna wordt het 70% voor de resterende periode dat je recht op deze uitkering hebt. Dus je gaat er hoe dan ook financieel op achteruit. Dat zijn wel zaken om rekening mee te houden om verantwoord te lenen met uitkering.

Behalve enkele financiële instelling waarbij je terecht kunt om geld te lenen kun je natuurlijk ook particulier geld lenen. Daarbij is ook te denken aan een familielening. Particulier geld lenen kan ook fiscale voordelen hebben. Dit soort leningen worden ook vaak onderhandse leningen genoemd . Bovendien komen in dit soort leningen lage of helemaal geen rentepercentages voor. Lenen met uitkering is dus niet bij voorbaat onmogelijk.

Snel Geld lenen