Doorlopend Krediet

Doorlopend Krediet is een vorm van lenen die heel flexibel is. In principe spreekt u met uw financiële instelling een kredietlimiet af. U kunt geld van het krediet opnemen en gebruiken wanneer het u uitkomt, tot aan de kredietlimiet natuurlijk. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u hebt opgenomen. Bij de meeste geldverstrekkers kunt u met een doorlopend krediet tot ca 50.000 Euro lenen.

Kenmerken van een Doorlopend Krediet zijn

  • U betaalt alleen rente over het bedrag dat u ook daadwerkelijk hebt opgenomen.
  • U bent vrij om reeds afgeloste bedragen weer boetevrij op te nemen tot de afgesproken limiet wanneer het u uitkomt.
  • De looptijd kan langer worden naarmate er meer wordt opgenomen van het reeds afgeloste deel.
  • Vooral geschikt als u nog niet precies weet hoeveel geld u nodig hebt, of in de toekomst nodig hebt.
Kortom, deze vorm van lenen is bijzonder geschikt voor mensen die van meer flexibiliteit houden, maar wel geld binnen handbereik nodig hebben. Bovendien is het ook een goedkope vorm van lenen.

Over het algemeen zijn de rente percentages bij een doorlopend krediet iets lager dan bij een persoonlijke lening. Bovendien betaalt u alleen rente voor het bedrag dat u daadwerkelijk hebt opgenomen. De looptijd kan door het steeds opnieuw opnemen van het reeds afgeloste deel natuurlijk wel flink oplopen. Hebt u een financiële meevaller, dan kunt u meestal gerust boetevrij een groter bedrag ineens aflossen.

Heb je een uitkering maar wil je toch geld lenen, dan zal het je niet verbazen dat de mogelijkheden voor snel geld te lenen wat beperkter zijn. Natuurlijk is het heel makkelijk om geld te lenen wanneer je een goed...
Read More →
Wat is nu eigenlijk een BKR registratie en kan ik met een negatieve BKR registratie geld lenen? Over het BKR: Kort gezegd is het in principe is de taak van het BKR om te voorkomen dat je als particulier in...
Read More →