Minilening

Een minilening is een lening van een relatief klein geldbedrag die snel beschikbaar is en binnen een korte termijn moet worden terugbetaald. Met zo’n kleine lening heb je snel wat financiële ruimte. De bedragen voor een minikrediet liggen ongeveer tussen € 100,- en € 800,-. Een minilening is een eenmalige lening met een vooraf bepaalde looptijd.

Voorwaarden van een Minilening.

Een minilening aanvragen is vrij eenvoudig. Je kiest het gewenste bedrag en maakt een gebruikersaccount aan. De eerste keer zul je wat informatie moeten verschaffen aan de verstrekker van de lening. Denk hierbij aan een kopie van een geldig legitimatiebewijs en een bewijs van inkomen. Je hoeft geen topsalaris te hebben om in aanmerking te komen voor een kleine lening, soms is een netto maandinkomen van € 900,- al voldoende. Verder moet je 21 jaar of ouder zijn en een vaste verblijfplaats in Nederland hebben. Zelfs als je geregistreerd staat bij het BKR is het mogelijk dat je toch in aanmerking komt voor een minikrediet.

Deze informatie heb je nodig:

 • Een kopie van je paspoort, rijbewijs of je identiteitskaart
 • Een bankafschrift of een digitale schermafbeelding van de afgelopen maand
 • Een verblijfsadres in Nederland

Hoe snel krijg ik het geld?

Een groot voordeel van een Minilening is dat je het geld heel snel op je rekening kunt krijgen. De eerste keer zal het iets langer duren omdat jouw kredietwaardigheid beoordeeld moet worden. Na de eerste maal gaat het een stuk sneller, mits je natuurlijk op tijd terugbetaalt. Het is niet mogelijk om twee minileningen tegelijkertijd af te sluiten. Afhankelijk van de aanbieder kunt u dezelfde dag al over het geleende bedrag beschikken. In sommige gevallen ligt de rente lager bij een langere wachttijd, bijvoorbeeld vier dagen in plaats van dezelfde dag.

Kan ik worden geweigerd?

Het is mogelijk dat een minilening niet wordt toegekend op basis van het inkomen. Bij de volgende inkomenstypes is het niet mogelijk om dit type kleine lening af te sluiten:

 • WWB
 • Wajong
 • Uitzendkracht Fase A/1/2
 • Ziektewet
 • ZZP
 • Studiefinanciering

Bij twijfel of jouw inkomen wordt geaccepteerd kun je het beste eerst even contact opnemen met de kredietverstrekker.

Waar kan ik het beste geld lenen?

Kies altijd voor een betrouwbare organisatie die goed te bereiken is. Een bezoekadres is van minder belang omdat krediet maatschappijen vaak alleen online werken. Kijk wel of correspondentie via e-mail mogelijk is, en bij voorkeur een telefonische helpdesk die je kunt bereiken voor vragen over jouw minilening. Geld lenen kost geld, let daarom op de voorwaarden en rente die van toepassing is op het geleende bedrag.

Wanneer moet ik een minilening terugbetalen?

In de meeste gevallen is de looptijd van een minilening 15 tot 30 dagen na toekenning van het te lenen bedrag. Dat is dus pakweg twee tot vier weken. Zorg dus dat je binnen die periode ook daadwerkelijk over het geleende bedrag kunt beschikken. Anders loop je het risico op extra kosten zoals een aanmaning of een deurwaarder. Kies bij voorkeur voor een aanbieder waar je elektronisch kunt terugbetalen, bijvoorbeeld via iDeal. Dan heb je altijd een duidelijke bevestiging van de transactie. Je kun ook kiezen om de minilening via een reguliere bankoverschrijving terug te betalen maar dat kan iets meer tijd kosten. Het is mogelijk dat de kredietverstrekker met een buitenlandse bank werkt.

Zit ik ergens aan vast met een Minilening?

Het afsluiten van een minikrediet is geen sprake van een doorlopende lening of een lening op afbetaling. Je leent geld, je betaalt het terug inclusief de verschuldigde rente binnen de gestelde termijn, en de overeenkomst is beëindigd. Zo eenvoudig is het. Als de transactie naar tevredenheid is verlopen, en je wilt nogmaals een geldbedrag lenen, kun je dat gewoon weer opnieuw doen. Als je reeds geregistreerd bent, en je betaalt jouw minilening netjes op tijd terug, kun je vaker gebruik maken van deze dienst.

Voordelen van een minilening:

 1. Een minilening is eenvoudig af te sluiten
 2. Je kunt snel geld lenen
 3. Je weet precies wat de kosten zijn
 4. Na afloop is het contract voorbij
 5. Je kunt daarna weer een nieuwe lening afsluiten

Conclusie

Als je even verlegen zit om geld, wellicht door een wasmachine die stuk gaat of een onvoorziene familiesituatie, kan een minilening jouw redding zijn. Je hebt snel weer geld op je rekening, en een paar weken later kun je het terugbetalen. Een minilening aanvragen is eenvoudig en je zit na afloop nergens aan vast. Voor bedragen hoger dan € 1000,- zul je naar een andere oplossing moeten zoeken.

Heb je een uitkering maar wil je toch geld lenen, dan zal het je niet verbazen dat de mogelijkheden voor snel geld te lenen wat beperkter zijn. Natuurlijk is het heel makkelijk om geld te lenen wanneer je een goed...
Continue Reading →
Wat is nu eigenlijk een BKR registratie en kan ik met een negatieve BKR registratie geld lenen? Over het BKR: Kort gezegd is het in principe is de taak van het BKR om te voorkomen dat je als particulier in...
Read More →